Prajiturile fac intotdeauna deliciul petrecerilor de exceptie. Daca vrei sa-ti impresionezi invitatii la masa de Revelion, dar mai ales pe micutul tau, mezinul familiei, o alegere excelenta este casuta din turta dulce. Invata sa-i gatesti un desert delicios si-i vei face o bucurie imensa. Trebuie doar sa-ti procuri toate ingredientele necesare si sa respecti anumiti pasi. Ingrediente ? 600 g faina; ? 250 g unt fara sare; ? 200 g zahar tos brun; ? patru lingurite ghimbir macinat; ? o cana miere de albine; ? 200 g fulgi de migdale; ? doua albusuri de ou; ? zahar pudra; ? un mini-rulou de ciocolata; ? doua lingurite praf de copt; ? 125 g mini-batoane din ciocolata; ? cateva bilute argintii comestibile (pentru decor). Mod de preparare: 1. Pregateste aluatul Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Intre timp, ia un bol incapator si dizolva untul cu zaharul tos si mierea de albine. Separat, intr-un alt vas amesteca faina cu ghimbirul si praful de copt, la care sa adaugi putin unt pentru ca aluatul sa ia aspectul de coca. Atentie! In cazul in care nu ti se leaga compozitia, pune putina apa. Este foarte important sa framanti coca de trei-patru ori ca sa iasa afanata. 2. Decupeaza placile Deseneaza casuta pe o bucata de hartie sau carton ca sa poti taia componentele. Apoi treci la realizarea propriu-zisa a „constructiei”. Decupeaza modelul dupa urmatorul plan: ? asaza o foaie pergament pe masa si intinde un sfert din aluat de grosimea a doua monede; ? taie dupa sablonul tau una dintre sectiuni, apoi asaza bucata respectiva pe hartia pergament intr-o tava; ? repeta procedeul cu aluatul, ruland din nou bucatile ramase, pana cand obtii doi pereti laterali, doi pereti fata – spate si doua placi de acoperis. 3. Decoreaza acoperisul Incepe decorarea casutei. Alege fulgi de migdale si fixeaza-i in acoperis. Pentru ca toate componentele sa devina ferme si inchise un pic la culoare pe margini se pun la cuptor 12 minute. Lasa la racit cateva minute ca sa se intareasca si „slefuieste” putin marginile astfel incat sa nu existe imperfectiuni. 4. Fixeaza peretii Intr-un vas mare pune albusurile cu zahar pudra si amesteca bine pana cand obtii o glazura moale, dar groasa. Pune glazura intr-un sprit (aparat special pentru ornarea prajiturilor) cu capat de marime medie si decoreaza marginile peretilor. In acest fel ii fixezi mai bine, le asiguri o sustinere mai buna. Este bine sa aplici glazura fixatoare si prin interior inainte sa pui acoperisul. Lasa casuta de turta dulce la racit cateva ore. 5. Pune acoperisul, traseaza geamurile si usa Abia dupa ce ai fixat peretii este momentul sa pui si acoperisul, in acelasi mod. Doar ca, unghiul fiind abrupt, va fi nevoie sa tii placile presate cateva minute pana cand glazura se usuca. Pune casuta la racit peste noapte, iar dimineata decoreaza exteriorul cu ajutorul spritului. 6. Creeaza turturii si hornul De jur-imprejurul usii si deasupra ei lipeste bomboane peste glazura. Tot cu spritul cu glazura poti crea turturii de la acoperis specifici sezonului rece. Misca aparatul inainte si inapoi pana cand glazura lasa o dara ascutita. Apoi taie mini-ruloul de ciocolata in diagonala si fixeaza-l cu glazura pe acoperis pentru a crea hornul casei. Presara zahar pudra peste acoperis si e gata! Produsul isi va pastra gustul delicios cel putin o saptamana de la preparare.
Dimensiuni
placile acoperisului
17 cm lungime si 13 cm latime;peretii laterali -7 cm lungime si 9 cm latime;
peretii fata – spate –
12 cm la baza; 7 cm pana cand incepe sa se incline si 15 cm partea inclinata pe fiecare parte, pana cand se intalnesc intr-un punct.